Uzený losos na grilu marinovaný v rumu
Potřebné ingredience
filet lososa s kůží 250g, třtinový tmavý rum, hrubozrnná mořská sůl 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/4 hrnku čerstvě drcený pepř 1/2 lžičky, dřevěné udící lupínky na ryby 1 hrnek (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
Postup přípravy
Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha. Třetinu marinády (sůl,cukr,pepř) vsypte na dno misky a vložte na ní lososa kůží dolů. Zbytek směsi nasypte na filet a jemně vklepejte do masa. Mísu přikryjte potrav. folií a nechte 4hod marinovat v lednici.
Udící lupínky předem namočte na 1hod do vody, poté zceďte, nechte okapat a připravte gril na nepřímé grilování.
Lososa po 4hod vyjměte ze směsi, opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Filet umístěte doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhoďte okapané lupínky. Grilujte nepřímou metodou při 200st. cca 30-40minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat.
Udící lupínky předem namočte na 1hod do vody, poté zceďte, nechte okapat a připravte gril na nepřímé grilování.
Lososa po 4hod vyjměte ze směsi, opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Filet umístěte doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhoďte okapané lupínky. Grilujte nepřímou metodou při 200st. cca 30-40minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat.
lososa naložíme do marinády
grilujeme nepřímo
za půl hodiny hotovo..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Strepitula
(upraveno)
22. 10. 2013, 16:53